четвъртък, октомври 22, 2020

Свързват камерите на тол системата с МВР, скоро по тях ще глобяват за превишена скорост

Камерите на тол системата, разположени из България, скоро ще започнат да следят и за превишена скорост. Това стана ясно от обществена поръчка на пътната агенция и инструкцията за обмена на информация между МВР, митниците и АПИ.

Очаква се след като бъдат интегрирани системите на тези ведомства, данните за движение на превозни средства по платената пътна мрежа да могат да се получават в реално време. Изградените портални рамки, които работят от 1 март за тол системата ще подпомагат работата на КАТ и митниците. Те ще събират и подават информация към МВР, Агенция митници и НАП.

Според официалната статистика в страната има общо 295 рамки с камери, като в момента всички се използват за засичането на изминатите километри от товарните автомобили. И въпреки че те нямат вграден радар и няма да засичат моментната скорост, но ще могат да установяват средната скорост на даден водач. Така например на магистралата софтуер ще може да установи, ако се движите със средна скорост над 140 км/ч в даден участък и автоматично да генерира фиш с глоба за автомобила.

Обменът на информация ще започне, след като бъде приета официално инструкцията за обмен на информация между АПИ, МВР и АМ.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече