неделя, август 9, 2020

Светило в медицината: В състоянието си Шуми може да плаче и мърда палците си

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер беше приет в болница в Париж в началото на седмицата и това разбуни духовете около неговите фенове и последователи, които жадно очакваха новини за здравословното състояние на 50-годишната легенда в най-скоростните спортове, пише „Гонг“.

Семейството му старателно крие всякаква информация за него, а единственият „пробив“ от лечебното заведение „Жорж Помпиду“, което беше превърнато в истински бункер за времето, в германецът престоя там, дойде от една от медицинските сестри, която се грижеше за него. Тя разкри само, че Пилето е в съзнание, а не е в будна кома. 

Затова френските медии потърсиха едно от светилата в неврологията Матилд Леонарди, която да постави своеобразна диагноза на Шумахер на база на публично известните факти за здравето му, както и на последната информация, че не е в будна кома. 

„След последните разкрития става ясно, че той не е във вегетативно състояние, а е в т.нар. състояние на минимално съзнание. Когато са в подобна ситуация, пациентите са способни да си отварят очите, да си обръщат главата, когато ги повикате по име, могат да си мърдат палците в отговор на въпрос и могат да плачат при емоционална история. Но не и много повече“, сподели Леонарди. 

Думите ѝ се потвърждават от едно от последните изказвания на президента на ФИА Жан Тод, който е сред най-близките приятели на Шуми и който е един от малкото външни хора, допускани до него в имението му на брега на Женевското езеро. Той сподели, че когато двамата са гледали запис от едно от най-силните му състезания, германецът започнал да плаче. 

Жан Тод беше и един от посетителите, които бяха допуснати до болничното легло на Шуми в Париж. Той отиде там заедно с няколко бивши пилоти от Формула 1, но се постараха това да се случи в пълна потайност и излязоха през странични входове, охранявани от десетки бодигардове. 

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече