петък, август 14, 2020

Свидетел на инцидента с блъснато от автобус дете: Хората гледаха, никой не извика помощ от поликлиниката

Автобус на градския транспорт блъсна дете в столичния квартал „Младост“. 12-годишното момче е било с електрическа тротинетка и е пресичало на зелен светофар, като в същото време светва зелено и за преминаващите автомобили на кръстовището.

Според очевидци шофьорът на автобус по линия 314 не е видял детето. След инцидента, то е откарано в „Пирогов“ и му е направена операция.

Идвах отгоре с автомобила си, видях на стотина метра пред мен, че светва зелено, автобусът започна да завива и в следващия момент рязко наби спирачки, разказа пред БНТ журналистът Златко Желев, който става очевидец на инцидента.

Златко Желев, свидетел: Приближих се с колата, видях детето, което изпитваше неистови болки, крещеше, а лявото му краче беше окървавено. Гледката наистина беше ужасяваща. Видях, че хората се опитваха да окажат помощ на детето, имаше страшно много кръв. В следващия момент полицейски патрули започнаха да опитват да регулират движението, защото трафикът беше интензивен. След това видях таксиджия, който спря страшно близо до патрулката и започна да снима с телефона си, което ме потресе.

Много хора стояха и не взеха никакво отношение, което не мога да разбера, защото в крайна сметка поликлиниката е само на 25 м и никой не се намери да извика помощ, докато чакат линейката, допълни още Желев.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече