събота, май 15, 2021

Таня Андреева: Не се сбъдна прогнозата, че след изолацията заради COVID-19 ще има бейби бум

Настръхвам от това, че ще се прави съвместна работна група между министерствата на образованието и здравеопазването за работата на училищата в условия на епидемия, това губи време за нещо, което трябва и може да се реши от специалисти. Това заяви в студиото на bTV бившият здравен министър Таня Андреева.

Тя подчерта, че директорите на училищата са оставени сами да се оправят, вместо да се изготвят ясни правила как да работят. Андреева обясни също, че големият проблем у нас е, че има хора, които просто не вярват, че коронавирусът съществува. Освен това хората се делят на подкрепящи мерките и такива, които са привърженици на Мангъров. Бившият здравен министър даде пример с Гърция, където след обръщение към най-добрите специалисти има ясна стратегия за справянето с COVID-19.

Не се оправдава прогнозата, че след изолацията у дома ще последва бейби бум, каза Таня Андреева. Според нея обаче е притеснителна ситуацията с абортите. Освен желанието да имаш дете съществува и несигурността от социално-икономическата ситуация, това е причината жените да прекъсват бременността си, обясни бившият здравен министър.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече