петък, юни 18, 2021

Таня Михайлова: Не е добре за децата да стоят затворени вкъщи

„Един родител да е до децата си и да му предава и знания не е никак лошо. Не е лошо децата и родителите да са заедно. Въпросът е доколко е полезно за децата ни да останат затворени вкъщи“, коментира в студиото на „Денят започва“ зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Според нея това е била добрата възможност родителите да видят труда на учителите. В момента няма присъствени занятия в училищата. Много голяма част от учениците от 1 до 12 клас са в обучение в електронна среда. Имам малък процент, при който обучителният процес е по-различен.

Имаше малка надежда от днес детските градини на места да отворят врати заради крехките положителни тенденции, свързани с разпространението на COVID-19. За съжаление на много родители това не се случи.

„Докога ще бъде така, тук зависи и от компетентните органи“, каза Михайлова. „Оправдано е и нормално е родителите да очакват детските градини да бъдат отворени и учениците от начален етап да се върнат възможно най-скоро.“

Все пак се следи тенденцията за цялата страна, уточни зам.-министърът. Тя смята, че няма смисъл учениците да се връщат само за два дни – за 22 и 23 декември. След Нова година ще продължат да се следят данните.

„При всички случаи за самите деца, особено в предучилищна възраст, особено в начален етап, това затваряне не е най-доброто“, каза тя.

Михайлова обясни, че въпросът не е в това дали е включена камерата, а дали го има контактът с учителя, което е изключително важно, най-вече в началното образование, тъй като в първи клас се изграждат навиците за учене.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече