неделя, октомври 24, 2021

ТАСС: Преустановиха всякаква търговска дейност в Италия

Всички магазини, с изключение на хранителните и аптеките, се затварят в Италия заради риска от разпространение на коронавируса. Това обяви премиерът на страната Джузепе Конте, цитиран от ТАСС.

„Много ценя вашите усилия. Но дойде момент да направя следващата крачка. Закриваме цялата търговска дейност, магазините, с изключение на хранителните стоки и аптеките“, обяви Конте.

Той обяви затварянето на всички ресторанти и барове в цялата страна. Възможна е доставка за дома. В същото време услугите за обществен транспорт и редица основни услуги остават гарантирани, включително работата на банките и застрахователните компании.

„Заводите остават отворени с всички предпазни мерки. Дейностите на селскостопанската индустрия са гарантирани“, добави премиерът. Той призова работодателите да изпращат служители на ваканции и да организират работа от разстояние, както и в близки отдели на компании, в които няма критична нужда. „Не е нужно да чакате веднага за намаляване на броя на инфекциите, дори и да продължат, не се отчайвайте, усилията ви със сигурност ще доведат до резултат, трябва ви само малко време“, каза Конте.

От 10 март в Италия вече са в сила строги карантинни мерки, включително забрана за движение на населението без основателна причина. Преди това ресторантите и баровете можеха да работят от 06:00 до 18:00 ч. При спазване на задължителното разстояние за безопасност (поне един метър) между клиентите. По-рано беше обявено затварянето на всички развлекателни съоръжения, фитнес зали и басейни, културни институции, училища и университети. Много магазини и заведения за хранене в Северна Италия, където коронавирусните инфекции са най-чести, обявиха, че затварят по собствено решение. Улиците и площадите на италианските градове бяха празни, броят на пътниците в обществения транспорт намаля с 50% до 80%. Салоните на влаковете и самолетите са празни. Достъпът до площад „Свети Петър“ е затворен и папата провежда традиционните неделни проповеди и колективни аудиенции в ефира на интернет сайтове и телевизия.

Първото местно огнище в Италия е открито на 21 февруари. По последни данни над 800 души са станали жертва на причинената от вируса болест и нейните странични ефекти в страната. В момента повече от 10 хиляди души са заразени в Италия, повече от 12 хиляди случая на инфекция са открити от избухването в Италия, 1045 души са излекувани.

Източник: Focus-news.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече