сряда, юли 8, 2020

Татяна Дончева: ГЕРБ владее ъндърграунда, който е голям лост

„ГЕРБ, за разлика от всички други политически партии, владее ъндърграунда, който е голям лост“. Това заяви пред БНР лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева и добави:

„Никоя партия досега не го е имала. Не, че БСП и СДС не са имали някакви допирателни и някакви посредници до такива структури. Но никога някоя партия не е владеела на ръчно управление ъндърграунда“.

Дончева посочи, че ГЕРБ има пълен контрол върху силовите структури, върху финансовите институции и върху контролната система:

„Използва ги безогледно за смазване на всеки, който малко си надигне главата – бизнесмени или граждански движения“.

Според Татяна Дончева разкритията, които излизат за властта, „имат значение за партии, които са пребивавали по-дълго на власт и са се ояли“.

Тя не прогнозира успех на БСП в ролята ѝ на опозиция и сравни социалистическата партия с футболния отбор „Левски“:

„Като левскарка знаех всички играчи на „Левски“, а сега не знам нито един. А ме питат Х ли е по-добър, или Y. След като години на ред БСП се погрижи да се лиши от лидери по места, от кадрови потенциал и технократи, сега искат нещо да направят. То не става само с искане“.

По думите ѝ социалистическата партия се състарява стремглаво по биологични причини. Като друг проблем на БСП Дончева посочи мисленето на членската маса на партията, че тя е вечна:

„Когато активните хора в БСП, които не са непременно началници и депутати, се уплашат, че БСП не е вечно, тогава ще бъдем свидели на по-добри решения“.

В предаването „Неделя 150“ Дончева коментира увеличаващия се брой нови политически формации, даващи заявка за участие на предстоящите парламентарни избори. Според нея има набрано недоволство от статуквото, което трябва да намери отдушник и обект, „върху който да бъдат стоварени всички надежди“:

„Това предопределя определени шансове на всички нови, които са извън досегашното статукво“, уточни тя и добави, че водещо ще е това доколко те могат да се харесат на масата българи, а българите, по думите ѝ, имат афинитет към „грубата сила и парите“ и стоварват очакванията си върху хора, които смятат за по-силни, които „да им дадат да видят те на досегашните“.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече