петък, септември 17, 2021

Теменужка Петкова: Ще се връщат пари на потребителите на топлинна енергия

Надвзетите пари за парно ще бъдат върнати на потребителите. Това обеща в ефира на НОВА ТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите й, 70% от хората са си платили сметките към момента, без забавяне на срока. Но дори и да не са го направили сега, няма да бъде спиран токът.

Припомняме, че срокът за плащане на битови сметки бе удължен от 20 дни на 30 дни, със заповед на Петкова. Тя обяви, че въпреки това, около 8% от потребителите все пак не са си платили сметките. Министърът на енергетиката обясни, че няма правомощия да наложи отпадане на таксата за повторно включване при спрян ток. Теменужка Петкова посочи, че до края на март тази година действат старите цени за топлинната енергия.

По думите й в момента се правят преизчисления за периода от август 2019 г. до 31.03.20 г. и предстои всеки един потребител да получи разликата между новата и старата цена. До юни се очаква да приключи целият процес и да се върнат пари на хората. Предполага се, че това ще стане едва около средата на настоящата година. При абонатите с дистанционно отчитане процесът ще бъде по-бърз, но физическото измерване ще забави ситуацията. Хората ще разберат каква сума им е била приспадната от данните във фактурите си.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече