неделя, декември 5, 2021

Тодор Кантарджиев: С този темп на ваксинация догодина никой няма да иска да дойде у нас

„От два дни в нашата страна е вече законно поставянето на допълнителна доза“. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев пред БНР и прогнозира, че заради ниското ниво на ваксинация у нас „догодина никой няма да иска да дойде в България“.

„В София очакваме през следващите десет дни разпространението на коронавируса да стане дифузно. Все още има резерв от легла в болниците. При необходимост ще се наложат навременни мерки“, каза консултантът на Столичната община по ваксиниране.

Според него през лятото министерството е трябвало да подходи като в страните от Европа:

„Лятото трябваше да се каже – който иска да ходи по заведения, на концерти, на театри, трябва да се ваксинира. Тогава обаче министерството разчистваше лични сметки. Прехвърлянето на отговорност няма да доведе до нищо добро. Трябва авторитетни хора, на които обществото вярва, да говорят за ваксинациите хубаво, а не да се правят послания от министерството, които са смайващи“, каза професорът.

В предаването „Хоризонт за вас“ проф. Кантарджиев посочи, че обикновено възрастните заразяват децата и затова е важно, ако няма достатъчно ваксинирани учители, те да носят маски в учебните заведения.

„От два дни в нашата страна е вече законно поставянето на допълнителна доза“, допълни проф. Кантарджиев и прогнозира, че заради ниското ниво на ваксинация у нас „догодина никой няма да иска да дойде в България“.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече