събота, май 15, 2021

Този професор денонощно търси лечение за коронавируса: Кой е той?

Д-р Дидие Раул е един от най-дейните френски лекари и учени, които търсят лекарство за коронавируса. Той не търси, направо експериментира с коктейли от лекарства, които вече са познати.

Доктор Раул е потомствен френски лекар инфекционист и микробиолог. Баща му е военен лекар. Той и неговият екип са открили над 60 нови вируса. Влиза в списъка на 400-те най-цитирани биомедицински автори в света. Нееднократно е награждаван с високи правителствени награди.

Професорът е директор на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия.

Преди десетина дни той е комбинирал 2 лекарства, за да лекува коронавируса. Твърди се, че комбинацията е дала резултат при много пациенти.

„След като китайците публикуваха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си. През годините съм лекувал на 4 000 души от инфекциозни заболявания с него, в комбинация с антибиотика азитромицин. Познавам и страничните му ефекти“, обясни д-р Раул.

„Започнахме лечение на пациенти с коронавирус с дневна доза от 600 милиграма хидроксихлорохин. Това лекарство се приема изключително добре от организма. Има хора с различни възпалителни заболявания, които го приемат по 10-20 години. Медикаментът съществува от 60 години и хората го познават добре“, каза още той.

„Създадохме лечебен протокол, който беше одобрен от здравните власти. Лекувахме група от 24 души, като целта ни беше да измерим количеството вирус в кръвта и да видим дали то намалява. Дадохме си срок от 6 дни. Искахме да разберем дали след този срок вирусът ще изчезне. Резултатите бяха впечатляващи. Пациентите, които лекувахме, бяха до един здрави само след 6 дни. Нещо повече, макар и субективно, част от тях имаха подобрени още след първите 24 часа. Изключително доволен съм от резултатите. След нашия екип и други започнаха работа по това лечение“, заяви д-р Дидие Раул.

Професорът  твърди, че 14-дневната карантина е безполезна, защото се смята, че вирусът живее в организма минимум 20 дни.

Източник: Flashnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече