петък, юли 1, 2022

Тръмп може да е първият с два импийчмънта

Още утре може да има гласуване за импийчмънт на Доналд Тръмп. Това твърдят демократи от Конгреса на Съединените щати, които подготвят необходимите документи. Президентът ще бъде обвинен в „подстрекаване към бунт“. Освен демократите, няколко републиканци в Камарата на представителите също казаха, че биха гласували за импийчмънт.

Ако се стигне до успешен вот, Тръмп ще е първият президент, импийчван два пъти. Въпреки това, на практика е много малко вероятно Тръмп да бъде свален от поста в оставащите от неговото управление 9 дни. Досега нито един сенатор-републиканец не е казал, че би подкрепил подобен ход. Все пак двама съпартийци в Сената се присъединиха към призивите към Тръмп сам да напусне поста, заради окуражаването на атаката срещу Капитолия миналата седмица.

„Аз мисля, че е най-добре за страната президентът да си тръгне възможно най-бързо. Зная, че е малко вероятно, но смята, че това е оптималния вариант. Няма съгласие за използване на 25-та поправка за отстраняването му, няма и време за импийчмънт. Остават десетина дни, най-добре да подаде оставка. Напоследък президентът се пусна по някаква пързалка на лудостта. Това в последната седмица беше много по-различно е от обидните туитове, с които бяхме свикнали.“, смята сенаторът от Пенсилвания Пат Туми.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече