вторник, юни 28, 2022

Тръмп пусна своя социална мрежа

Бившият американски президент Доналд Тръмп пусна своя социална мрежа, наречена Truth Social (Социална истина). Тя бе задействана прогресивно, но това бе белязано и от технически проблеми, отбелязват световните агенции.

Мрежата е под форма на мобилно приложение, което трябва да заработи изцяло до края на март, тоест повече от година след изключването на бившия президент от големите социални платформи. Веднага приложението се изкачи начело в списъка на най-сваляните безплатни приложения в онлайн магазина за приложения на Епъл в САЩ. Но няколко часа след пускане в действие на приложението много потребители казаха, че не могат да получат достъп до него, за да го свалят. На екраните им се появявало съобщение: „Заради огромния интерес и търсене, вие сте поставени в списък на чакащи. Ние ви обичаме и вие не сте просто бройка за нас“. Други потребители, които си бяха поръчали предварително приложението, не успяха да финализират регистрирането на данните си и получиха съобщение за грешка във финалния етап. Но приближени на Тръмп, които имаха достъп до тестовата версия на приложението преди официалното му пускане, нямаха подобни проблеми.

Тръмп представя социалната си мрежа като алтернатива на Facebook, Twitter и YouTube, от които бе прокуден след шурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. Той бе обвинен, че е подтикнал тогава привържениците си към това насилие.

Новото приложение имаше премиера неслучайно вчера, на 21 февруари, когато в САЩ е празничен ден в чест на американските президенти.

На този етап социалната мрежа е достъпна само за потребители от САЩ. Съобщение на сайта показва обаче, че работят за разширяване на обхвата на държавите.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече