вторник, септември 21, 2021

ЦИК одобри искането на Борисов да не е депутат

С решение на ЦИК Бойко Борисов няма да бъде депутат. Молбата му е постъпила вчера (14 юли). То идва след като първоначално ЦИК не одобри искането на Борисов да не е депутат – ЕТО КАКВА КОМЕДИЯ ПОСЛЕДВА ОТ СТРАНА НА ГЕРБ по-късно днес!

Решението се основава на това, че бившият премиер е поискал да бъде заличен от кандидатската листа и да не бъде обявен за народен представител преди окончателно ЦИК да обяви имената на депутатите. Ето какво пише в решението: 

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-327/14.07.2021 г. от Бойко Методиев Борисов – регистриран кандидат за народен представител от кандидатската листа на коалиция ГЕРБ – СДС в Шестнадесети изборен район – Пловдив, и в Двадесет и пети изборен район – София, с което иска да бъде заличен от кандидатската листа на коалиция ГЕРБ – СДС, и да не бъде обявен за избран за народен представител в Шестнадесети изборен район – Пловдив, и в Двадесет и пети изборен район – София.

Централната избирателна комисия приема, че заявлението по своята същност представлява искане на лицето да не бъде обявено за избрано за народен представител и предвид изричната му воля искането следва да бъде уважено.

Централната избирателна комисия счита, че тъй като заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 ИК и обявяване на списък А и Б съгласно чл. 298, ал. 3 ИК, следва в списъка на кандидатите срещу името на лицето да се отбележи настоящото решение.

РЕШИ: ДА НЕ ОБЯВЯВА за избран за народен представител от листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Шестнадесети изборен район – Пловдив, и в Двадесет и пети изборен район – София, Бойко Методиев Борисов, ЕГН …, в произведените избори за народни представители на 11 юли 2021 г.

Решението е подписано от председателя на ЦИК Камелия Нейкова и е публикувано в 00:26 часа. 

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече