събота, юли 11, 2020

Цветан Цветанов аут от ръководството на ГЕРБ (обновена)

Рокади и в Изпълнителната комисия на партията

Националното събрание на ПП ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове на партията, предаде Агенция „Фокус“. За предложението гласуваха 1046, „против“ предложението гласуваха 10, а 11 се въздържаха. Досега Цветанов заемаше позицията на заместник-председател на партията, заместник-председател на Изпълнителната комисия и председател на предизборния щаб. 
До неговото освобождаване се стигна, след като името му беше замесено в имотния скандал „Апартаментгейт“.

Борисов благодари на бившия си вече заместник Цветан Цветанов за лоялността и уточни, че той остава партиен член и ще работи в първичната организация на ГЕРБ. Така заместници му в ГЕРБ остават двама – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Премиерът обясни, че решението да освободи Цветанов, с когото са рамо до рамо много години, е било трудно и темата е достатъчно болезнена за него. По неговите думи ГЕРБ е показала, че е дисциплинирана партия, която осъзнава какво изисква обществото.

И още промени в Изпълнителните органи на партията

Националното събрание освободи Румяна Бъчварова като член на Изпълнителната комисия на партията. Нейното освобождаване дойде след като бе назначена за посланик на България в Израел. Тя замени досегашния ни посланик в Тел Авив Димитър Михайлов. Румяна Бъчварова беше и началник на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов.
Нейното място зае Деница Желева, която беше съветник на премиера по вътрешнополитически въпроси.

Местата на двамата освободени ще бъдат заети съответно от Цвета Караянчева и Тодор Тодоров. Техните кандидатури бяха предложени от лидера на партията Бойко Борисов.

След приетите промени членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ са: Бойко Борисов (председател), Йорданка Фандъкова (заместник-председател), Димитър Николов (заместник-председател), Даниела Дариткова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

Бойко Борисов използва форума, за да даде директиви за предстоящите кметски избори. Много добре събранията да си огледат хората по места, те ще са основните, които ще предлагат кандидати, разпореди председателят на политическата сила. Но уточни, че може да има и корекции на претендентите. В стратегията си лидерът на ГЕРБ залага и на срещи с хората, които да кажат какво мислят за кметовете на политическата сила.

„Дали не сме се самозабравили, дали не сме станали много лъскави, номенклатура“ – в момента, когато хората усетят това, партията е загинала, предупреди премиерът. През следващите няколко години трябва да направим радикални промени, където губим, например Плевен – там трябва да се отреже из основи, обяви той.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече