вторник, януари 19, 2021

Цялостно лечение с импланти – кога, как и защо

Възможно ли е да подобрим визията на усмивката си с една-единствена процедура?

Всъщност е възможно. Съвременната дентална медицина се развива скоростно и достигна етап, в който мащабни проблеми в устната кухина вече няма да се лекуват продължително, хронични заболявания могат да бъдат овладени на 100%, а за всичко това може да се назначи само една терапия.

Цялостно лечение с импланти – иновация с решения за множество проблеми в устната кухина

Цялостното лечение с импланти представлява е истинска новост в модерната дентална медицина. Това е лечение с доказана ниска противопоказност, прилага се за средни до тежки случаи. Разликата с поставяне на един-единствен имплант се крие в това, че цялостното лечение с импланти дава много по-добри крайни естетически резултати, препоръчва се за тежки заболявания на устната кухина и не на последно място, ще даде възможност на хора с изцяло обеззъбени челюсти да се хранят, живеят и чувстват нормално. 

Какво представлява зъбният имплант?

На практика, зъбният имплант замества липсващ зъб. Не е задължително зъбът вече да е паднал. Често, поставянето на зъбен имплант може да се наложи и в следствие на сериозно счупване на все още наличния зъб, както и на невъзможността този зъб да бъде спасен, например при неуспешно кореново лечение. Самият зъбен имплант е малко винтче, изработено от висококачествен титаниев материал. След екстракция на зъба винтът се поставя в челюстната кост. Целта е имплантът да изиграе ролята на заместител на кореновата част от липсващия или неспасяемия зъб. След като се постави винтът, се прикрепва и коронката, която замества изгубения зъб.

Цялостно лечение с импланти – колко зъба може да замести то?

При проблемен или липсващ зъб може да се постави имплант за не повече от един час. Но имплантологията е уникална с това, че позволява лечение при липсата на няколко или всички зъби. Всъщност, именно това представлява цялостното лечение с импланти. С него дори да липсва цял ред зъби – горен или долен – той може да бъде възстановен със зъбни импланти. Уникалното в случая обаче е, не трябва да се поставя винт на мястото на всеки от един от тях. Напротив, ако пациентът не разполага с нито един зъб, ще са нужни точно четири импланта. След като те бъдат поставени на правилните места, около тях стоматологът разполага коронките за запълване на всички липси. Този метод спестява време, ресурс, средства, но най-вече осигурява много повече комфорт за пациентите – временните мостове се поставят само няколко часа след имплантирането. Новите зъби се усещат, изглеждат и функционират, като естествени такива. Изглеждат в пъти по-добре в естетичен план, а и са с много по-продължителен живот, без да изискват специални грижи.

Кога се препоръчва цялостно лечение с импланти?

Разбира се, не е задължително условие да липсва цял ред от зъби, за да се приложи цялостното лечение с импланти. Напротив, без значение от броя неспасяеми зъби, те могат да бъдат премахнати, респективно да се пристъпи към имплантологията и нейните методи. Нещо повече – в практиката вече това лечение се е доказало като изключително ефикасно и при следните случаи:

  • Напреднала парадонтоза. Ако не бъде контролирано и овладяно навреме това заболяване, то може да доведе до разклащане и дори загуба на зъбите. Лечението с импланти протича в един ден. Предимството е, че с него на практика се елиминира инфекцията се постига пълно оздравяване на венеца и костта. Временния и постоянния мост се фиксират с винтове а не с цимент, който може да предизвика възпаление. 
  • При множество силно разрушени зъби подлежащи на изваждане. При твърде дълго отлагане на лечение на предни зъби неизбежно  се стига до загубата им. В такива случаи освен дискомфортът при хранене, настъпват и изключително тежки психически последствия породени от нарушения външен вид. Преодоляването им е наложително не само за общото физическо, но и за емоционалното здраве. С цялостно лечение с импланти такива спешни случаи намират своето решение бързо и лесно.

Иновативното цялостно лечение с импланти започва осезаемо да набира скорост и у нас. Вече можете да намерите и действащи дентални клиники, предлагащи подобна услуга. Ако държите на качествено лечение, не се колебайте да се обърнете към Дентална Клиника Александър Вълев в София за повече подробности. 

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече