неделя, януари 17, 2021

Убиецът на Милен Цветков се оказа под домашен арест

Кристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която беше убит журналистът Милен Цветков, е под домашен арест. Това стана ясно от думите на адвокат Марин Марковски по БНТ. 

„Той е под домашен арест, защото имаме разумна държава и добри закони. Има презумция за невинност, която казва, че до влизане на присъдата в сила, той е невинен“, обясни Марковски и допълни, че освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда.

Адвокат Марковски беше категоричен, че няма опасност Кристиан Николов да се укрие или избяга.

„Събраните доказателства са математически. Безапелационно е доказано, че той е карал колата – има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана“, убеден е адвокат Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде фактите, защото следствието по научен начин е събрало доказателства.

„Разковничето на това дело е съдията, който, ще реши дали убийството е извършено умишлено или по непредпазливост. Това ще стане след като изслуша двете страни и реши кой е прави и кой не“, обясни адвокатът и добави, че от това зависи и наказанието. „Едното е от 10 до 20 години, другото е много по-малко“, добави той.

Той прогнозира, че ако делото започне догодина, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. „След това има втора инстанция. Смятам, че в рамките на година ще приключи“, заяви правозащитникът.

Разследването за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, приключи. Според прокуратурата е доказано безспорно, че шофьорът на автомобила, блъснал този на Цветков, е именно обвиняемият Кристиан Николов. Освен това той е бил пиян и дрогиран, но е разбирал смисъла на своите действия.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече