петък, август 14, 2020

Улично правосъдие във Филаделфия: Тълпа преби до смърт мъж, откраднал кола с деца вътре

Разгневени хора пребиха до смърт мъж, опитал да открадне автомобил с три деца в него, съобщи полицията в американския град Филаделфия.

Жертвата е Ерик Худ на 54 години. Той се качил в колата и потеглил, докато майката и бащата на децата пазарували в магазин в четвъртък вечерта. Родителите догонили автомобила, когато бил спрян от трафика, и измъкнали оттам похитителя.

Худ нападнал бащата и побегнал, но сцената събрала тълпа от хора, която хванала крадеца и го пребила. По-късно той бил откаран в болница, където починал.

„Не съм привърженик на уличното правосъдие“, коментира капитан Джейсън Смит от филаделфийската полиция пред медиите. „Мисля, че когато говорим за престъпления, действията трябва да са на полицията.“ Засега няма арестувани, макар че полицията преглежда видеозаписи от случилото се.

Говорител на окръжния прокурор обяви, че прокуратурата чака пълните данни от полицейското разследване преди да може да коментира случая.

Децата в автомобила не са пострадали, допълват от полицията. Не се съобщава на колко години са те. Във видеокадри, разпространени в американските медии, се вижда бебешко кошче за кола, оставено до автомобила, и жена, държаща на ръце дете на не повече от 2-3 години.

Източник: Offnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече