неделя, декември 5, 2021

В Германия Гражданска защита пусна клип как хората да оцелеят без газ през зимата

На фона на покачващите се цени на газ в Европа, германската Федерална служба за защита на населението и бедствия публикува видео в случай, че гражданите имат проблеми с доставките на енергия.

Видеото, което се появи в Twitter, показва жена, която пали светлина от свещи, след което облича връхни дрехи, както и шал и ръкавици. По-нататък е показано как тя запечатва прозорците с фолио за изолация, а също така самостоятелно сглобява малка „печка“.

Видеото е придружено от съобщение, обясняващо, че видеото е синхронизирано с деня на защита при извънредни ситуации и е посветено на темата за прекъсванията на електрозахранването. Причините за прекъсването на електрозахранването могат да бъдат много различни, добави ведомството, като посочи като пример последиците от урагана Ида в САЩ .

Цените на газа в Европа рязко се повишиха през последните седмици. .

Експертите отбелязаха, че покачването на цените на фючърсите на газ в Европа е свързано с няколко фактора: ниското ниво на заетост на европейските подземни газохранилища (UGS), ограниченото предлагане от основните доставчици и голямото търсене на втечнен природен газ в Азия .

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече