сряда, октомври 21, 2020

В Калифорния забраниха ремонтите на автомобили

В САЩ има доста странни закони, към които сега се присъединява още един. Жителите на щата Калифорния вече нямат право да ремонтират автомобилите си дори в собствените си гаражи, а камо ли на улицата пред дома им, пише Automedia.bg.

Според официалната информация, причината за приемането на новия закон е екологична. Счита се, че подобни ремонти изхвърлят вредни вещества в почвата и водата, което до увреждане на здравето на местните жители. Нарушаването на забраната води до глоба, която може да достигне 430 долара.

Собствениците на автомобили все пак ще имат право на малък ремонт, но само на собствената си кола. Времето за него е ограничено, като се забранява превозното средство да се обездвижва за повече от 24 часа. Може да се сменят масло, филтри и накладки.

Категорично е забранено да се ремонтира чужд автомобил – дори този на съседите, като цялата дейност може да се извършва само с професионални инструменти. Изхвърлянето на масло, боя или други химикали в канавката се наказва с глоба, която може да достигне 10 000 долара.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече