петък, декември 4, 2020

В понеделник правителството ще представи нови социално-икономически мерки

Предстоят нови социално-икономически мерки, които в понеделник ще бъдат обсъдени на коалиционен съвет

Това обяви предложеният за финансов министър Кирил Ананиев, цитиран от Нова тв.
Днес той трябва да заеме мястото на Владислав Горанов.

“В понеделник ще ги представим на коалиционните партньори. Ще предвидим мерки, които са свързани със средства, които ще стигнат до хората и бизнеса”, обясни Ананиев.

С усмивка досегашният здравен министър коментира новата позиция, която заема по следния начин: „Връщам се от къщата, в която започна моят трудов стаж с голямо удоволствие. На 1 септември 1980 г. постъпих като току-що завършил студент. През годините натрупах доста опит и ще мога да помогна на колегите”.
„Не мога да кажа. че ми е олекнало, защото има много неща, които трябва да довършим в Министерство на здравеопазването. Убеден съм, че професор Ангелов и екипът ще завършат няколко много важни проекти, най-вече свързани с електронното здравеопазване’, поясни Кирил Ананиев. И допълни, че има много задачи и в Министерството на финансите.

„Предстои сериозно приключване на бюджета в условията на коронавирус. Няма да е лесно. Приходите са доста по-малко от предвидените. Имаме работа по проектобюджета за 2021 г. Там също приходите няма да бъдат в този размер, в който бяха разработени първоначални. И на мен ми е мъчно, че напускам. Създадохме добра обстановка за работа. Важно е колективът да е спокоен’, поясни той.

Източник: Novavarna.net

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече