четвъртък, юни 17, 2021

Вълчев: Не предвиждаме цялостно затваряне на училищата, отделни паралелки ще се карантинират

По думите му не е трудно да се спазва носенето на маски в училище

„Не предвиждаме цялостно затваряне на училищата. Отделни паралелки ще се карантинират. Ще се приложат локални мерки – карантинирането на цели паралелки или училища. Следим ситуацията в цялата страна. Най-тревожна е в Средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище“. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев, предаде novini.bg. 

„Там няколко паралелки ще се обучават в електронна среда. Няколко области са на прага на червените стойности и там следим ситуацията. Няма да се вземат рестриктивни мерки, а трябва да се спазват сегашните. Част от проблемите идват от това, че не се спазват достатъчно мерките срещу разпространението на коронавируса“, допълни Вълчев. „Работи се с психолог. Карантинирани са контактните учители и ученици. Излезли са пробите на почти всички от училището.Там по-скоро има психоза в част от родителите и в учителите. „Надвишен е прагът на тревожност. Нямаме много училища, в които да кажем, че имаме клъстери“, каза още той.

Вълчев е категоричен, че ситуацията е динамична. По думите му не е трудно да се спазва носенето на маски в училище.„Процентът на заразяване при учители и учители е сходен. Учениците по-малко заболяват или го изкарват без симптоми“, поясни още образователният министър. „Нормално е да има страхове, но се надявам това да е здравословната доза страх, която да ни помага да спазваме правилата“, каза още Вълчев.

Източник: Kanal3.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече