сряда, септември 23, 2020

Валери Симеонов: Борисов лиши от аргументи политическите опоненти

Валери Симеонов коментира решението на Борисов за нова Конституция и Велико Народно събрание първо пред проправителствената медия „ПИК“: 

– Г-н Симеонов, как ще коментирате изявлението на премиера Бойко Борисов за рестарт на държавата?

– Добър политически ход, което не може да се отрече. Не може да се отрече и мащабното мислене на Борисов. С този ход той лишава от аргументи всички свои политически опоненти. Предложенията са важни и съдбовни, като смятам, че са в синхрон в голяма част от поставените искания и на улицата и на опозицията.

– Вие като партия какви предложения бихте направили и каква е вашата позиция.

– Категоричен отговор на този етап не мога да дам. Аз лично ги приемам и бих ги подкрепил, но преди всичко трябва да се съгласува всичко в партията, както и с коалиционните партньори, за да излезем с обща позиция. За предложенията мисля, че има достатъчно време и не смятам, че трябва да се излиза с предложения още в първата секунда. Промяната на Конституцията е сериозна работа и всичко трябва да се обмисли внимателно.

– Смятате ли, че ще има пълно мнозинство в парламента за свикване на Велико Народно събрание и, ако тези които не подкрепят какво ще означава според вас?

– Аз смятам, че това предложение трябва да бъде подкрепено от всички 240 народни представители. Ако има такива които не подкрепят, това ще покаже, че не искат промяна, а подобно политическо поведение би било равносилно на самоубийство.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече