сряда, септември 30, 2020

Върнаха ЛиЛана зад решетките за постоянно

Апелативният специализиран съд отмени домашния арест на Лиляна Деянова

Апелативният специализиран съд отмени домашния арест на Лиляна Деянова – ЛиЛана и ѝ наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Лиляна Деянова, брат ѝ Александър Деянов и съдружникът им Мартин Димитров са обвинени за участие в престъпна група и незаконно усвояване на евросредства.

Пред съда ЛиЛана поиска да не ѝ бъде налагана никаква мярка за неотклонение. От своя страна съдебният състав отбеляза, че няма данни за ръководител на престъпната група, но има доказателства за обосновано предположение за извършено престъпление от обвиняемите. Съдът посочи още, че вероятните нанесени щети са на стойност от 1 млн. 355 хил. лв.

Към новото обвинение е привлечена и бившата половинка на Лилана от музикалния дует L.А – Ася Йочева.

„Не мога да кажа дали заради Божков съм тук. Ако е така, това е позорно. Имахме сключен договор с мобилния оператор „Виваком“ и с няколко вериги бензиностанции. На 28 април трябваше да стартираме продажбата на електронни винетки. Очевидно някой го е страх от нас. Нямам идея кой има интерес ние да сме задържани, но интерес да не стартираме продажбата на електронни винетки има една фирма – „Интелигентни трафик системи“. Те са изпратили писма и заради това малко преди арестите бензиностанциите „Шел“ и „Лукойл“ отказаха да работят с нас, защото нашата система не била достатъчно добра и не сме имали право
да работим“, заяви по-рано днес Деянова пред медиите.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече