сряда, април 14, 2021

Васил Божков: Няма да се върна в България, страхувам се за живота си

„Гешев, като иска да търси престъпници нека да се огледа по-високо от Комисията на хазарта. Гледайте по-нагоре от комисията, кой е над комисията – министър, кой е над министъра – министър-председателя. Ако има виновници те са там.“ Това заяви Васил Божков, който се включи по телефона в интервю за bTV.

Той заяви, че се  страхува за живота си и няма да се върне в България.

На въпрос къде се намира в момента, Божков отговори: „В момента не съм в България мисля че това не е най-важният въпрос. Живеем във времето на Гьобелс. Прокуратурата прави пропаганда.“ По думите му, той бил в друга балканска държава. „Мислех да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните заявления на главния прокурор… Като се стигне до съд, ще се изправя и пред българския съд. Домът ми е претърсен, жена ми е арестувана“, информира Васил Божков. Той допълни, че не знае къде се намира в момента съпругата му и дали е в ареста. 

„Заминах по работа, без да се укривам, но не мисля, че трябва да се връщам“, обясни Божков и допълни, че не е в Сърбия, но е на Балканите. „Какво целяха с това да разровят в 13 офиса и да арестуват хора, които нямат нищо общо с това? Какви доказателства могат да намерят, мислите ли, че в офисите има документи за всички тези обвинения?“, попита Божков.

„Законът е такъв, ние не сме нарушили нищо, ние сме дали по 100 лв. на всеки пенсионер. Ако държавата беше определила друг данък, можеше да ги няма и тези 500 млн. в държавата. Нека да не бъркаме Търговския закон с наказателното право. Може би Гешев е силен в наказателното право“, каза още Васил Божков. Той допълни, че е платил всичките си данъци до стотинка и ако компанията му има задължения, това са търговски задължения и може да бъдат платени. Божков заяви, че никъде акционерите не се съдят, а много компании по света дължат милиарди и просто си ги плащат.  „При тази процедура на прокуратурата, аз се опасявам да се върна. Чувствам се застрашен за живота си. Ако се върна, сигурно ще ме арестуват веднага и какво се случва с мен в ареста, не зная, това са репресии“, сподели още Божков. Божков отрече да е заплашвал с протести, а просто е предупредил каква ще е съдбата на „Левски“, ако се спре лотарията.

На въпрос дали се е свързал с премиера  Бойко Борисов, Божков отговори: „Трябва ли да се свържа с премиера?“. Бизнесменът допълни още, че засега не възнамерява да съди страната. 

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече