сряда, септември 29, 2021

Васил Божков отново атакува Владислав Горанов

Васил Божков с нова публикация, насочена към финансовия министър Владислав Горанов. Според него Горанов „дори не чете“ законите, които е гласувал. Освен това „злоупотребата с власт и лъжите на член на управляващата #хунта са престъпление“, пише той във Facebook профила си.

От Дубай, Божков 4 въпроса, от които, според бизнесмена, Горанов няма да може „да избяга“. Ето какво написа той тази сутрин:

„Владислав Иванов Горанов не само не зачита, но и дори и не чете закони, които е гласувал, подписал и е длъжен да прилага. И ако глупостта и „услужливата памет“ са извинение, злоупотребата с власт и лъжите на член на управляващата #хунта са престъпление. Рано или късно се носи отговорност. И въпроси, от чиито отговори не можеш да бягаш.

Ето моите:

1. Ако „в нито един момент законът не е допускал подобно прилагане“, то тогава защо одобрената лично от него декларация за дължими такси предлага две графи за облагане – с 15% върху залозите и за 20% върху получените комисионни?

2. Ако „20% върху комисионната“ е само за покер турнирите – защо в същата одобрена от него декларация, опцията за „покер турнир“ изобщо не съществува?

3. Пред кого отговаря ДКХ и кой е отговорен за ежемесечно одобряваните декларации?

4. Всеки месец ДКХ одобрява подадените декларации за дължими такси и всяка година Владислав Горанов прави одит на комисията – как би могло да е „незаконно“ ежемесечно одобрявано таксуване?

Знам отговорите на тези въпроси. Ето ви и доказателствата за тях:

#БъдетеСмели

Владислав Иванов Горанов не само не зачита, но и дори и не чете закони, които е гласувал, подписал и е длъжен да…

Публикувахте от Васил Божков в Петък, 19 юни 2020 г.

Минути след публикацията вместо реакция от финансовият министър дойде втори пост в социалните мрежи. Бившият съдружник на Божков, Цветомир Найденов, му отговори: „Обвиняемият Васил Крумов Божков много внимателно чете законите, но с единствената цел да не ги спазва.“ В хазарта съществуват два типа игра, написа още той.

На 19.06. Божков заяви, че не дължи данъци и такси на хазната към 17.06.2020 година. Всеки, който твърдеше и твърди противното, ще бъде съден, заплаши той от Дубай. 

Припомняме, че по-рано главният прокурор Иван Гешев коментира пред медиите информацията, която споделя в социалните мрежи Божков. Гешев каза, че наблюдаващите прокурори ще проверят дали бизнесменът е и дисидент, както твърди. „Не помня да съм го виждал с Желю Желев, но може да е бил дисидент и на Магурата“, отбеляза обвинител номер едно.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече