вторник, януари 26, 2021

Великобритания ще забрани традиционните двигатели през 2032 г.

След като преди седмица Великобритания обяви, че ще забрани продажбите на нови автомобили с традиционни двигатели през 2035 г., сега правителството на страната отново промени срока. Той се съкращава с още три години и вече е 2032 г., съобщава „Bloomberg“.

Транспортният министър Гранд Шапс коментира по „BBC Radio 5 Live“, че премиерът Джонсън се е стремил да постигне промяната „най-късно до 2035 г.“. Сега целта става още по-рано, за да може страната да изпълни по-голямата си стратегия и да достигне нулеви нетни емисии до средата на този век.

Идеята на стратегията е да мотивира не само производителите, но и купувачите. Правителството отчита, че през януари в страната са продадени рекордно много електрически и хибридни автомобили. Общият им брой е малък – над 13 000 хибрида и 4054 изцяло електрически коли.

Това все пак е добро начало, а правителството се надява, че постепенно продажбите ще набират инерция и ще стават все по-големи. Недоволни обаче ще са автомобилните производители, които вече предупредиха, че 2035 г. е твърде скоро, за да може да се направи плавен преход и да не се попречи на индустрията. Правителството обаче смята, че срокът е достатъчен и че ще мотивира компаниите да инвестират повече.

Източник: Avtora.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече