неделя, декември 5, 2021

Виолета Комитова: Няколко от отсечките на „Хемус“ се изграждат незаконно

Регионалният министър Виолета Комитова даде пресконференция, на която говори за изграждането на отсечки на автомагистрала „Хемус“.

„В строителството законност означава строителство, но само след разрешение за строеж. Хемус се строи, но незаконно Хемус се изгражда в 9 отсечки, като за 4 от тях има одобрени устройствени планове и се строи законно. По останалите също има строителни дейности, но незаконно“, заяви тя, цитирана от „Евроком“.

Темата за незаконното строителство започна в хода на нашата работа. През лятото имаше множество проверки по трасето на Хемус, където са установени множество незаконни строителни дейности. 77 декара гора са съсипани“, посочи тя.

„Участъците 1,2,3 има одобрен план, отчуждаване, одобрен инвестиционен проект, разрешение за строеж. Тогава се съставят актове и протоколи, нямаме забележки по 1,2 и 3 участък“, каза шефът на ДНСК Влади Калинов.

„Участъците 4,5,6 имат одобрен устройствен план, но няма отчуждаване, инвестиционен проект, разрешение за строеж“, коментира Калинов.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече