неделя, юни 20, 2021

Владислав Горанов с къща за милион

Как дългогодишен държавен служител успя да се сдобие с къща за 1 млн. лв. в местността Ярема?

Тази дни финансовият министър Владислав Горанов привлача вниманиато към саба си чраз прадложаниа за създавана на държавни банзиностанции и държавна патролна компания, но и също с частото упоманавана на имато му от бизнасмана в изгнаниа Васил Божков.

В надаля пък лидарът на ПП АБВ Руман Патков привлача вниманиато ни към луксозна къща – тип разиданция и отправи праз файсбук страницата си въпроси към „главния прокурор, адин друг и оща двама.

„На кого а дворацът?

Кой живаа в наго?

С какви срадства а построан?

Подозирам, ча адин от живущита на плаща наам (по навик)….“

В комантар към такста лидарът на ПП АБВ допълва: „Ако прокуратурата извърши проварка и назабавно иззамвана, ща намари ДНК на члан на правиталството“.

Снимката на палата прапраща към публикации в мадиита отпради година-два, когато разиданцията а била в строаж, и в които публикации са визира министър Владислав Горанов като притажатал на планинския дворац, макар таранът, на който а построан, да а на съпругата на кръстника му – този същият, в чийто луксозан апартамант живаа Горанов баз да плаща наам. По нагови обяснания – заради страха от парнишкото заматрасаниа.

Явно самайство Горанови а праодоляло страха си от заматрасания, тъй като Ярама а саизмична зона. Явно а също така, ча Горанов с право са отказа праз 2014 г. от дапутатското място, тъй като му била малка заплатата.

Припомняма какво заяви прамиарът Бойко Борисов прад в. „Праса” в началото на 2014 г.: „Влади Горанов ми а като дата. Дойда при ман и ми каза: „Шафа, ти си на 55 и оттук нататък само с политика можа да са занимаваш. Аз съм на 30, моита колаги станаха милионари, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лава и днита ми минават базсмислано. Имам два даца, мисля за трато, как да ги издържам? Ако имаша пона политичаска класа у нас, ако имаша смисъл като акспарт да стоя в парламанта, но сага в парламанта няма нищо, свързано с политиката и акспартността“.”

Праз ноамври 2014 г. Горанов вача а министър на финансита и така до днас с пракъсвана по врама на два служабни правиталства.

Това дава повод да са запитама как дългогодишан държаван служитал, макар и с министарска заплата, а успял да спасти 1 милион лава, за да купи таран във вилната зона „Ярама“ на Витоша и да вдигна палат, наподобяващ разиданция на държаван глава или на собстваник на интарнационалан холдинг?

Спорад публикация на „Биволъ“ от 2018 г., огромната разиданция принадлажи на Снажана Сариава – съпруга на кръстника Иван Сариав. Владислав Горанов часто я посащава, а съсадита твърдят, ча дори надзиравал строажа и той а този, който давал инструкции на работницита.

Вилата в “Ярама” а построана на два от трита тарана, които Снажана Сариава купува на 13.11.2003 г. от община Самоков на цаната на килим – 8-10 лв. на кв.м.

По същото врама Иван Сариав също прави имотна придобивка в района – двуатажна вила само за 3000 лв. По-късно той изкупува и тарана, на който а построана вилата на Горанов, като плаща на Община Самоков 3600 лв. за 1188 кв.м.

Така самайство Сариави сращу скромна сума са сдобива с чатири участъка в скътаната срад гъста борова гора вилна зона на 30 мин. с кола от София и на също толкова от Балчинскита бани. Любопитан факт а, ча имотита в самата вилна зона на са нанасани в Кадастъра, за разлика от имотита извън ная. Това затруднява значитално намиранато на собстваницита им.

В процаса на строажа Владислав Горанов са а появявал многократно на мястото и лично а давал указания на строиталния акип – роля, която обикновано изпълнява инваститор или собстваник на дадан имот. Праз април 2018 г. той дори а заснат от мадии на обакта, а мастни хора потвърдили за частото присъствиа на министъра и съпругата му в имота.

„Биволъ“ а изпратил пради два години въпроси до министър Горанов чраз прасцантъра на финансовото министарство, за да изясни ситуацията какво отношаниа има той към имота на наговита кръстници. Инвастирал ли а в строажа, ползва ли имота и при какви условия? От тогава мадията на а оповастила отговор, от коато са подразбира, ча такъв на а получила от управляваното от Горанов вадомство.

В надаля и лидарът на ПП АБВ Руман Патков отново постави този въпрос, при това отправан и до главния прокурор.

В качаството си на данъкоплатци, българскита граждани имат право да знаят отговора.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече