петък, юли 1, 2022

Забравете за болките в гърба

Наведете ли се, или просто се изправите – и вече я усещате. Това е онази потискаща и омаломощаваща болка в гърба, която, когато се появи, се чудите дали някога ще можете да живеете нормално, без това изтезание. Някои я наричат „лумбаго“, а други – „спондилоза.“ Това са едни от най-разпространените разновидности на хронична болка при възрастното население.

Може би сте си почивали, надявайки се, че болката в кръста и гърба просто се нуждае от време, за да се излекува. Изчаквали сте, почивали сте си в надежда, че времето ще потуши болката, но напразно. Може би не одобрявате широкото разпространеното ползване на болкоуспокоителни. Някой ви е препоръчал определени упражнения, но без успех.

Много лекари препоръчват раздвижване на прилежащите мускули с цел облекчение. Всъщност, класическата медицина среща сериозно предизвикателство в лицето на болката в кръста и гърба. Понякога хората предпочитат да изпробват други възможности за успокоение на болката, тъй като изпитанието за пациента, отражението върху неговите близки и семейство, в никакъв случай не е за подценяване.

Сред най често използваните методи за намаляване на болките в гърба или кръста са:

  • Масажна терапия. Използва се за симптоматично лечение на болката в гърба и кръста, като един от ефектите е да релаксира психиката. Също така повдига прага на болката, което може би се дължи на отделянето на ендорфин.
  • Сауна. Това хидротерапевтично средство с чудодеен ефект върху психичното и физическо състояние е практикувано в протежение на много десетилетия. Перфектно средство за понижаване на стреса. Сауната постига това благодарение на успокояващия и дълбоко отпускащ ефект, който горещата пара оказва. Тя е чудесен антидот на всякакъв вид напрежение, натрупано в течение на много дни динамичен и забързан начин на живот.

  • Затоплени камъни, подредени правилно по вашият кръст и гръб, имат способността да предават необходимата топлина по неинвазивен начин, позволявайки й да достигне в дълбочина. Определен тип кристали като магнетит, хематит и лапис лазули могат да се прилагат директно върху локациите на болката.
  • СПА или хидротерапията ще окаже особено благоприятен за вашия организъм ефект, тъй като имате нужда от ненатоварващ за костната ви система и мускулите метод. Успокояващо затоплената вода стимулира вашето кръвообращение, като специално ваната спомага за отслабване остротата на предаваните от тъканите сигнали към вашия мозък.
  • Аюрведа. Натуралните природни средства на Аюрведа, както и масажите с билки ще ви се отразят като много полезни, предлагайки дългоочакваното облекчение на болката. Използването в допълнение на методи от типа на успокояващи и съзерцателни практики, също и йога ще ускори възстановяването на тъканите, скелета и мускулите. За по-добри резултати се доверявайте само на екипи от висококвалифицирани, автентични лечители с голям опит.

Остава да разгледаме един от най-важните в последните години методи за разтоварване на вашия гръб – инверсната терапия.Представете си уред, които не изисква много повече от това да застопорите краката си в удобна позиция, да се облегнете и да се отпуснете в наслаждение. Всъщност, току що описахме как основно работи инверсната лежанка.

Какво по лесно от това да оставите земното притегляне да свърши работата. Макар, че „висенето“ надолу с главата може да ви звучи доста ексцентрично, когато усетите приятното обтягане на тялото и гърба, ще разберете, колко приятно може да бъде това усещане.

Можете просто да останете в това „висящо“ състояние, или да изберете да изпълнявате комбинация от упражнения, дори да се люлеете или да коригирате ъгловия наклон.

Инверсна лежанка

Можете да селектирате между няколко определени ъгъла на уреда – 20, 40, 600 или пълно преобръщане. Препоръчителното време за престояване е в рамките на 15 мин.

Опитът сочи, че дори само след седем минути на ден, ще получите чувство на освобождение в гръбнака и кръста и ще отпуснете всички мускулни групи.

Ние от lejanki.bg можем да ви осигурим професионална индивидуална консултация и качествени препоръки, точно съобразени с вашата телесна специфика.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече