вторник, юни 15, 2021

Задържане под стража за психиатърката, източила половин милион от НЗОК

Окръжната прокуратура в Пловдив ще поиска най-тежката мярка „задържане под стража“ за психиатърката, която е заподозряна в източването на половин милион лева от Здравната каса. В кооперацията, където се помещава кабинетът ѝ, рядко са виждани пациенти. Схемата е започнала да действа според анализа на първите данни още през 2017 година.

Една от версиите, говоря абсолютно примерно, тъй като говоря за версии за дело, по което разследването е на една седмица. Една от версиите е, че недобросъвестни лекари грубо казано са лъжели пациентите си, че ще им го инжектират срещу пари и са ги продавали на пациентите тези лекарства. Това коментира Атанас Илиев, зам.-районен прокурор. Може да има и пациенти, които не желаят да влизат в процедурата с НЗОК, просто защото желаят анонимност. Едва ли на всеки е приятно да знаят за него, че страда от това заболяване, допълни прокурорът.

Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив, коментира, че възползвайки се от тази схема и от това, че лекарствата са скъпо струващи, лекар психиатър създава едни фиктивни диагнози на лица с такова заболяване – пароидна шизофрения, след което създавайки документи с невярно съдържание или неистински документи, фактически накрая се снабдяват с тези лекарства, които те продават и по този начин сме установили към настоящия момент. че НЗОК е ощетена с близо половин милион.

На този етап прокуратурата в Пловдив е събрала достатъчно доказателства, за да повдигне обвинения на д-р Инна Бончева. Разследването е в много начален етап, обясниха прокурорите.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече