неделя, юни 20, 2021

Започва вторият етап на акция „Зима”

Започва вторият етап на акция „Зима”, обявиха от пътна полиция. Този път във фокуса на проверяващите ще бъде готовността на шофьорите за студения сезон, особено – зимните гуми.

От полицията ще започнат да глобяват още от днес. Акцент във втория етап на акцията са пешеходците  – дали пресичат правилно и дали шофьорите отнемат предимството им. Засиленият контрол ще продължи до 20 ноември, съобщи Нова тв.

За последните 2 дни при инциденти на пътя са загинали четирима пешеходци. За това от пътна полиция настояват пешеходците да са видими на пътя и да не са с тъмно облекло, докато се движат по улиците.  За последните 10 дни са били установени над 40 000 нарушения.

 „43 504 нарушения са установени. От тях близо 20 000 са за нарушаване на скоростните режими, а 17 000 са за други нарушения. Определено можем да кажем, е българинът много бърза. Фишовете обикновено са свързани с оборудването на автомобила, с техническата изправност на автомобила. Изключително често нарушение е неизползването на обезопасителен колан”, заяви Мария Ботева от Пътна полиция.

От 21 до 30 ноември ще се проведе третият етап от акция „Зима”. Тогава полицаите ще следят основно за техническата изправност на автомобилите.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече