петък, септември 17, 2021

Запознайте се с най-младите милиардери на 2020 година

Американският модел и основател на козметичната компания „Кайли Козметикс“, Кайли Дженър, оглави класацията на списание „Форбс“ за най-младите милиардери тази година не по-възрастни от 30 години.

Според изданието, богатството на 22-годишната предприемачка се оценява на $1 млрд. Миналия ноември Дженър продаде 51% от акциите на компанията на производителя на козметични продукти „Коти“ за 600 милиона долара.

На второ и трето място в класацията са сестрите Александра и Катарина Андресен.

Те са съответно на 23 и 24 години, като всяка от тях притежава 42% от акциите на норвежката инвестиционна компания „Ферд“, основана от баща им. Състоянието на всяка от сестрите се оценява на 1,1 милиарда долара. Богатството идва от основаната от предците им компания за тютюневи изделия, която семейството продава през 2005 по етични причини. Получените пари са удвоени, благодарение на успешни финансови операции на техния баща, който им разделя по равно дяловете. Двете момичета живеят скромно и по настояване на родителите си продължават да си купуват само коли втора употреба.

Педро де Годой Буено

В първата десятка тази година за пръв попадат и Педро де Годой Буено, 29-годишен изпълнителен директор на бразилската медицинска компания „Диагностикос де Америка“ със сътояние от 1,1 млрд. долара, 29-годишната собственичка на германската компания-доставчик на компоненти за автомобили „Дрекслмайер“ Лиза Дрекслмайер (1 милиард долара) и 30-годишният Людвиг Теодор Браун от Германия, който притежава дял във фармацевтичната компания „Б. Браун“ с богатство от 1 милиард долара.

Лиза Дрекслмайер
Джон и Патрик Колисън

В същото време най-богатият бизнесмен в този списък е 29-годишният ирландец Джон Колисън, основател на системата за разплащане Страйп заедно с по-големия си брат Патрик – състоянието му се оценява на 3,2 милиарда долара.

Източник: Flashnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече