петък, септември 17, 2021

13 суеверия за привличане на щастие в дома

Нанасяне в нов дом

Ако се нанасяте в нова къща, задължително го направете по новолуние и в светлата част на денонощието.

За да проверите дали в дома ви има негативни енергии, пуснете в него котка или куче. Животните чувстват кои са благоприятните места и кои лошите. Счита се, че котката винаги ляга на места с отрицателна енергея и опитва да я „вземе със себе си“. На мястото, където е легнало кучето, можете да поставите леглото си, меката мебел или бюрото си, защото кучето чувства къде енергията е най-добра.

Сложете нова изтривалка. Старата е замърсена не само с прах, но и с негативна енергия.

Поставете сол в купички и ги сложете на пода в краищата на стаите. Солта притежава свойството да абсорбира негативната енергия.

Осветете дома със свещеник и молитва. Ако не сте вярващи, направете някакъв символичен ритуал – пуснете си любимата музика, прочетете стихотворения или каквото вие решите.

Дайте празнична вечеря със специална питка, която да символизира новото начало. Поканете само хора, на които наистина държите. След това събиране ще направите друго за не толкова близки и познати.

Как да привлечем късмета в дома си

Закачете подкова над входната врата, но не забравяйте да я поставите с краищата нагоре  – така в дома ще се трупа добра и положителна енергия. Ако подковата виси с краищата надолу, доброто ще изтича навън.

Фигурка на слон – тези големи, но добродушни животни се възприемат като мъдри, лоялни и непоколебими. Те са символ и на късмета.

Свежи цветя – те ще донесат щастие във вашия дом, но ще привлекат и богатството. Никога не купувайте обаче цветя с бодли.

Тамян – ароматът на тамяна изчиства негативните енергии и ще ви помогне да се почувствате по-добре, ако се върнете вкъщи след лош ден.

Купа с плодове – привлича богатство. Дръжте я на масата в хола, за да донесе положителна енергия във вашия дом. Особено подходящи са цитрусовите плодове.

Чистота – ако искате да имате пари и късмет, винаги се старайте да поддържате дома си чист. Премахването на хаоса ще ви разтовари от негативните вибрации и всичко ще върви по-леко.

Изберете точните цветове, за да привлечете късмет в дома си. Златен или виолетов ще ви донесат богатство. Розов и ален – любов и нежност в семейството. Синьото и сивото гарантират успехи в бизнеса. Жълто, оранжево и зелено ще ви донесат здраве. Сребристият и белият цвят привличат добри хора и помощници.

Източник: Flashnews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече