вторник, януари 18, 2022

Заради Ицо Хазарта: „Възраждане“ иска задължителни тестове за наркотици и алкохол в парламента (ВИДЕО)

Предлагаме всеки един депутат да дава тест за наркотици и алкохол, като си плаща теста. Искаме това да влезе в правилника на Народното събрание. Това заяви зам.-председателят на „Възраждане“ и на парламента Цончо Ганев. Ако някой е „положителен“, парламентарната му група носела отговорност дали ще го допусне да гласува закони, добави Елена Гунчева.

Думите на Ганев явно касаят обръщението на депутата от „Продължаваме промяната” Христо Петров (Ицо Хазарта). Припомняме, че Хазарта се обърна към депутатите от „Възраждане“ с думите „шепа нещастни фашисти“. Петров ги използва, докато питаше дали ако той, в качеството си на депутат, подтикне протест, който тръгва на погром в парламента, не следва да бъде подведен под съдебна отговорност. Дали законът би важал само за мен или и за „шепа нещастни фашисти“.

Зам.-председателят на „Възраждане“ се оправда, че нямало как да носи отговорност за агресивни действия на протестиращи, независимо срещу кого. Припомняме, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов лично публикува в профила си във Фейсбук видео как депутати от партията му призовават протестиращи да бъдат пуснати да влязат в парламента в момент, в който протестиращите опитваха щурм и се сблъскаха с полицията. А Ганев призна, че „Възраждане“ е платила за автобусите, с които протестиращите дойдоха на протест пред парламента. Той обаче не можа да каже колко е струвало това. Не стана ясно и дали финансирането е от партийната субсидия на „Възраждане“.

Ганев се оплака, че Кирил Петков все още не е поканил „Възраждане“ на разговори, а обещал в сряда (12 януари) да направи среща с представители на протестиращите срещу зеления сертификат. Всички специалисти, с които сме говорили, са категорични, че зеленият сертификат не дава гаранции за нищо – сами видяхте какво се е случи на КСНС. Затова искаме работна група дали зеленият сертификат работи – с оценка в световен мащаб, уточни Ганев. И добави, че премиерът и здравният министър още нищо не са казали и за това предложение.

Колежката на Ганев Елена Гунчева се възмути, че парламентът се моли на главния прокурор да подаде оставка, вместо да го принуди. Затова „Възраждане“ предложило закон – Гунчева обаче не уточни какъв точно е механизмът, който предлагат.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече