понеделник, септември 21, 2020

Защо прокуратурата не казва кой отрови река Марица?

Мили Боже, защо забрави България? В 50 градове и села хората рискуват сега, ако им пуснат чешмите, да измрат като кравите, които пиха от Марица. Кой изтрови в цяло Хасковско реките?! Завод за торове си хвърлил в тях нитратите и нитритите, пише журналистката Анна Заркова всоциалната мрежа фейсбук, предаде actualno.com.

Абе кой е тоя завод?! Чий е? Кажете кой е отровителят! Следствена тайна било – викат министрите – „законът забранявал разкриването й, освен с разрешение на прокуратурата, ако общественият интерес го изисквал”.

Я, стига! Според тях и законът е малоумен, и ние. На нас, дето сме обществото, ни е било интересно, според прокуратурата, да гледаме по телевизията есемесите на президентския съветник Хикс, на когото едва ли 100 души му помнят името.

А сега не ни ли е интересно да видим кой злодей обрече хиляди старци, деца, мъже и жени в пандемията на жажда и мръсотия? И не ни ли интересно да чуем как точно нахлебниците в институциите накараха всички българи да се страхуват от водата в собствените им кухни?

Кое ни е интересно? Кажете. Че да чуят прокурорите поне какъв ни е „общественият интерес”.

Източник: Petel.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече