вторник, януари 19, 2021

Знаело ли е американското разузнаване за коронавируса още през ноември?

Информацията, че американското разузнаване е имало информация за огнище на коронавирус в китайския град Ухан през ноември 2019 г., е невярна. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на страницата си в Туитър.

В сряда телевизия ABC, позовавайки се на източници в специалните служби, съобщи, че Националният център за медицинско разузнаване към Агенцията за разузнаване на Министерството на отбраната на САЩ е предупредил Белия дом за пагубните ефекти на появил се коронавирус както върху здравето на хората, така и върху бизнеса през ноември миналата година.

„Това е фалшива новина на ABC. Те са знаели, че е лъжа, когато са публикували тази измислена история!“, написа Тръмп.

В четвъртък Националният център за медицинско разузнаване заяви, че „съобщенията в медиите относно информация за коронавируса през ноември 2019 г. са неверни“.

На 8 април ABC съобщи, че американските разузнавателни служби са предупредили още през ноември миналата година, че в китайския град Ухан се разпространява зараза, която засяга начина на живот и бизнес операциите на хората и представлява заплаха за населението.

Телевизията цитира четири източника, запознати с поверителния материал, в който има доказателства, че става въпрос за известния вече като пандемия коронавирус.

Докладът се основава, според телевизията, на анализ на прихванати компютърни и други трансфери и сателитни изображения.

„Анализите са направени въз основа на сведения за признаци на заболяване, което може да излезе извън контрол и да застраши американските войски, разположени в Азия“, се казва в информацията.

Според източник на телевизията, за това няколко пъти са информирани Дирекцията за разузнаване на Пентагона и Съвместния щаб на военните сили на САЩ. Материалите са предадени по поверителни канали на няколко разузнавателни служби, които ги сравнили с техните открития от Китай.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече