сряда, август 4, 2021

3 ястия, които да приготвим за 3 март

3 март е ден, който всеки българин трябва да почита. Нужно е да възпитаваме децата си така, че един ден да изпитват гордост, че са българи.

Вероятно много от хората си мислят какво всъщност да поднесат на трапезата си именно на днешния ден. Това бе и причината да предложим няколко ястия, които гарантирано ще похапвате с удоволствие и наслада.

Ето ги и тях:

Гювеч на бавен огън

Това е типично българско ястие, което всеки от нас е похапвал. Вкусовете, които се смесват по време на термичната обработка, успяват да се превърнат в същинска експлозия. Ароматите са неустоими и подканват всеки да се присъедини към трапезата. За направата му всеки от вас би могъл да използва точно онези продукти, които най-много предпочита. Разбира се, месото е една от основните съставки. То може да е пилешко, свинско, телешко или друго. Зеленчуците, които да прибавите в гювеча, също избирате вие. Приготвянето му задължително трябва да е на бавен огън. Колкото по-дълго готвите ястието, толкова по-вкусно ще се получи.

Баница със сирене

На 3 март почти всеки почива. Това е ден, в който можем да посетим някоя от забележителностите в страната, да се включим в провеждано мероприятие или друго. Не се налага да бързаме рано сутрин за работа.

Разполагаме с достатъчно време, така че да успеем да приготвим вкусна празнична закуска (или за следващия ден). Заложете на баница със сирене и няма да съжалявате.

Независимо към каква рецепта ще се придържате, крайният резултат ще бъде феноменален.

Яйца по панагюрски

Съвсем простичко ястие на пръв поглед, а в действителност е магия от вкусове и аромати. Приготвя се за нула време и винаги е високо ценено от българина. Направете ги с любов и желание и гарантираме, че резултатът ще бъде налице!

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече