неделя, юни 20, 2021

Бил Гейтс: Джобс беше майстор в спасяването на Apple с магии

Стив Джобс беше майстор в “правенето на магии”, така че да мотивира служителите на Apple да работят дълги часове, заяви съоснователят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс.

“Аз бях като малък магьосник, защото той правеше магии и аз виждах как хората се хипнотизираха, но тъй като съм малък магьосник, тези магии не действат върху мен,” казва Гейтс, който в момента е вторият най-богат човек в света.

Въпреки това Джобс – бивш главен изпълнителен директор на Apple, който почина от рак на панкреаса през 2011 г., е бил пример за модела лидерство от типа “не правете това у домa”, казва Гейтс в интервюто си за CNN.

Много лесно е да се имитират лошите неща у Стив, казва Гейтс. “Аз обаче все още не съм срещнал човек, който може да се сравнява с него по отношение на подбирането на талантливи служители и супер мотивирането им. Той носеше някои изключително положителни неща, заедно с тази суровост.”

Джобс беше единствен по рода си, казва Гейтс относно историята на Apple, която е на ръба на фалита, но след това се превръща в най-скъпата компания в света.

Няма да има много истории като тази, според милиардера.

След смъртта на Джобс лидерският пост в компанията беше предаден на настоящия главен изпълнителен директор Тим Кук. На 27 юни пък компанията обяви напускането на директора по дизайна Джони Айв.

На въпрос за неговия собствен ръководен стил Гейтс, който също има репутация, че се държи сурово с хората, казва: “Като изключим показанията под клетва, които дадох за Министерството на правосъдието, никой никога не е казвал, че когато съм разговарял с медии или с клиенти, съм се държал грубо, рязко или заповеднически.”

Вътре в Microsoft “ние се държахме доста сурово помежду си и понякога това стигаше твърде далече. ”

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече