неделя, юли 12, 2020

Конспирацията „Бил Гейтс“: Чиста раса през ваксини и чипове ли иска милиардерът? (III част, ВИДЕО)

Защо Бил Гейтс се превърна в едно от най-споменаваните имена по здравни и медицински въпроси – във връзка с COVID-19 и по въпроса с ползата от ваксините въобще? Този въпрос е поставен на преден план в последното, четвърто видео за американския милиардер, чийто автор е Джеймс Корбет.

Корбет е човекът зад сайта The Corbett Report. Според проекта на Wikipedia – Rationalwiki, който е създаден с цел да бъдат оборвани псевдонаучни твърдения и конспиративни теории, Корбет е известен именно като човек, развиващ конспиративни теории и то за големи исторически събития – от Втората световна война та до атентатите от 11 септември. Самият той се представя като учител по английски език, който се възползва от възможностите, които Интернет му дава, за да може да бъде чут гласът му.

В два материала, Actualno.com вече разгледа подробно предишните три филма на Корбет:

1. „Конспирацията „Бил Гейтс“ – от масово ваксиниране до тотален контрол (I част)“

2. „Конспирацията „Бил Гейтс“: Чипирането е възможно, въпросът е в целта (II част)“.

В предишните статии надълго и нашироко изследвахме представените във видеата факти и гледни точки, но този път няма да застъпим такъв подход. Причината – последното видео гради теза, която е доказуема единствено чрез резултати от осъществени намерения, а вменяваните във филма намерения на Гейтс все още не са донесли никакви резултати.

Основният акцент на изградената теза – че Гейтс иска да възроди т.нар. Движение на евгениката, се гради на твърдение, че родът му е бил част от това движение. Евгениката е набор от концепции и практики в приложната генетика, целящи подобрение на генетичните качества на група хора. Тя става непопулярна заради нацизма – защото почва да се възприема като концепция, целяща чиста раса!

Бащата на Гейтс например, което не е засегнато във видеото, действително е член на НПО с име „Планирано родителство“. Действително организацията е имала общо с Американското общество по евгеника в началото на XX век, но основателката на „Планирано родителство“ Магратет Сангър не е споделяла всички позиции на това общество. Тя вярвала и защитавала позицията, че стерилизацията трябва да е доброволен избор, а не наложена мярка заради раса и пол. Сангър защитава и тезата, че жените трябва сами да избират кога искат да станат майки. Тези важни детайли не са разгледани във видеото, а ако бяха, можеше да се изгради противоположна теза – как родът на Гейтс се грижи за това раждаемостта да е основен избор на тези, които раждат, т.е. жените, а не как Бил Гейтс иска да възроди евгениката в смисъл на създаване на чиста раса от избрани – по негов избор. Което не значи, че уклонът на видеото е грешен – значи, че е недоказуем! А финалът му, с всичката патетика в думи и кадри, предполага категорично нещо друго – акцент на пропаганда.

Не е тайна обаче, че съоснователят на Microsoft – Пол Алън, описва Гейтс като много тежък характер. Какъв точно, можете да видите в долното видео. Но дали това значи, че Гейтс иска да контролира света според своите разбирания – категоричен отговор може да даде само той!

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече