вторник, юни 28, 2022

Доц. Бостанджиев: Емоциите в отношенията определят колко ще живеем и дали ще се справим с ковид

Все по-задълбочените изследвания на невропсихологията показват, че емоциите имат огромно значение за нашето физическо здраве. Отношенията с околните хора определят дали ще живеем 5 години повече или по-малко и дали ще се преборим с ковид, защото имат преки връзки с имунната система. Това заяви по bTV психотерапевтът и сексолог доц. д-р Румен Бостанджиев.

Той коментира вариантите за постигане на хармонични отношения, като подчерта, че разликите между хората в една двойка са добра основа те да се балансират. Когато хората се различават в емоциите си, те се допълват и подпомагат един друг по-добре, категоричен е специалистът.

„Енигма е защо се харесваме. Природата е заложила в това много сложен принцип“, каза доц. Бостанджиев. Той обясни, че колкото и да напредват невро науките, те не могат да стигнат до анализ, който да обяснява всичко за емоциите и действията ми. Според него това освен всичко е и грешна основа, да си търсим извинения. „Не върви да се оправдаваме с това, че постъпваме по някакъв начин, защото такива са ни гените“, коментира специалистът.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече