понеделник, септември 21, 2020

Екоминистрът: ВиК шефове искат да подават оставка и аз си я бях приготвил

Всички директори на ВиК в цялата страната са поискали спешна среща с екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро. Те дори са заявили, че искат да си подадат оставките след ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

„Те всички искаха да дойдат днес в 11 часа и да си дадат оставките.“, заяви Димитров в ефира на NOVA.

„Изпитваме несигурност при вземане на решения и осъществяване на контролни дейности. Ситуацията доведе до това да работим в непрекъснат стрес и несигурност“, е записано в писмо на всички директори на териториални структури до министър Емил Димитров.

„Аз също се бях приготвил да си я давам. Ако всички ВиК директори си подадат оставката, аз с кой да работя? Със секретарката си ли?“, попита Ревизоро.

„Шефовете на ВиК не са престъпници. Изведнъж да ги изкарваме престъпници, не е редно. Много от тях ще дойдат на среща днес и ще искат да подадат оставка. Аз трябва да ги убедя, че държава има и не трябва да го правят. Ако 80 човека в цялата страна си подадат оставките, аз с кого да работя?, подчерта отново той.

Емил Димитров смята, че прокуратурата е подведена за ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив. „Пожелавам й справедлив съдия. Има някой, който е подвел прокуратурата. Информацията стигна до София и главния прокурор разбра. Истината вчера възтържествува и очаквам да има развитие“, каза той.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече