вторник, януари 26, 2021

Ключът към нашето смислено ежедневие – дизайнът на дома

Всеки може да каже кое му харесва и кое не, но не всеки знае как да постигне красотата. Науката за интериорен дизайн е всеобхватна и непрекъснато развиваща се област. Специалистите в създаването на съвършенство са надарени с развит нюх към детайла. И ако при обособяването на жилищното си пространство имате възможност да се обърнете към такъв, направете го. Опитът и талантът ще си кажат думата.

Ако пък не ви се иска или не можете да си го позволите, най – малкото, което можете да направите е да вземете под внимание някои общовалидни съвети и трикове. С тяхна помощ ще съумеете да предвидите неща, които в последствие може да не ви допаднат.

Не мислете единствено мащабно. Подхождайте детайлно към всеки въпрос. Магията е да усетите дома си и той да ви допълва на всяка крачка от вашето ежедневие. Вдъхновението в живота е много важно за пълноценно прекарани дни. Хубаво е да можете да го черпите отвсякъде и по всяко време. Ако заобикалящата обстановка може да ви вдъхне подобна увереност, тогава сте постигнали целта.

Определете стила си

Това е първото нещо, към което да пристъпите. Определили веднъж стила, който ви подхожда и искате да следвате, вече ще сте наясно кое да използвате и кое не. Не е задължително той да бъде един. Ако спрете избора си на повече, те трябва да се съчетават и допълват взаимно. Решете дали целят дом ще е подчинен на една идея или за всяко помещение тя ще е различна.

Играйте с цветовете

Изберете един от елементите в обзавеждането съдържащ няколко цвята. За останалите се подчинете на основните тонове от вече избрания. Друг компонент може да включва само два от вече присъстващите нюанси, а останалите по един. Така ще се съчетаят перфектно, а същевременно ще съумеете да поставите акцента в стаята.

Симетрия

Каквито и решения да вземете за интериора в дома си, важно е да следвате някаква симетрия. Нека елементите се допълват. Не бъдете прекалено разточителни. Пестеливостта често пъти е за предпочитане. Това не означава да стоите на голи стени. Претрупаните стаи пък ще ви задушават непрекъснато. Намерете перфектния баланс. Ако решите, че сте прекалили винаги можете да премахнете някой елемент.

Изберете кой ще е центърът на помещението Това ще бъде основният акцентиран – частта, която ще се забелязва още с влизането в стаята. Всичко останало трябва да бъде съобразено и подчинено на нея. Така ще създадете стилово издържана композиция, която ще наподобява професионалните дизайнерски решения.

Услуги за Интериорен дизайн от Архитектурно бюро Чолаков – Гонгалов

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече