вторник, септември 21, 2021

Крути мерки срещу чумата: Дезинфекция за всеки човек и автомобил на историческия събор на Петрова нива

При строги мерки срещу разпространяването на заразата с африканска чума по прасетата ще се проведе националният възпоменателен събор в местността Петрова нива.  Тази година той е на 17 август 2019 г. и е по повод 116-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Съборът се провежда под почетния патронаж на Президента на Република България Румен Радев, който е потвърдил, че ще присъства на официалната церемония, пише флагман.бг.

„Нека и тази година усетим в себе си идеала за свобода и родолюбие, който Петрова нива съхранява ревностно”, призова кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Градоначалникът е внесъл искане в Областната дирекция по безопасност на храните да бъдат предприети мерки срещу разпространяването на африканската чума по прасетата. „Всеки човек и всеки автомобил, които влизат на територията на събора на Петрова нива, ще бъдат дезинфекцирани на входа. Ще следим стриктно как се изхвърлят и отпадъците, най-вече тези от месни продукти. Ще дезинфекцираме цялата площ и ще я обезопасим със слама. Похвално е, че кметът Янчев се е сетил и е внесъл такова искане, защото е ясно, че хората няма как да се заразят с африканска чума, но при контакт могат да я пренесат до всички краища на страната след събора”, каза пред Флагман.бг директорът на ОДБХ-Бургас д-р Георги Митев.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече