сряда, юли 8, 2020

Потърпевши алармират: Плащаме годишна винетка, но парите отиват при друг номер – връщане няма

За пореден абсурд при закупуването на пътните такси, алармират зрители на Нова тв. В момента е пикът на винетките, припомни водещата Ади Радева в предаването „Здравей, България“ по Нова тв. 

Млада жена си платила 97 лева за годишна винетка, с коректно попълнени данни, но системата издала фиш на друг регистрационен номер, става ясно от репортажа. 

Ирена влязла в сайта на тол системата. При плащането обаче забелязала, че пътната такса е издадена на друг регистрационен номер, различен от въведения от нея.

„След като преведох сумата пари, излезе друг номер. Ти нямаш видимост на данните, които си въвел.“

От пътната агенция съобщават, че отговорността е нейна.

„Чувствам се измамена , искам да ми бъдат възстановени парите.“, обяснява потърпевшата.

От скрийншотите се вижда, че първоначално въведеният номер и този в системата са различни. Няма тайм маркери, обясняват специалисти. Обяснението е, че е възможно системата да е въвела предварително запаметен номер от кеш памет. Това не било бъг.

Парите не могат да бъдат възстановени, защото там няма човешка намеса, обясняват екпертите. Друга вероятност е да е била прекъсната самата транзакция и данните да бъдат заменени с предишни. Не са дава възможност да се коригират данните, това е пропуск в програмата, обяснява IT специалист.

Трябвало да се внимава с попълване на полетата в сайта, иначе стикерите са невалидни. При бързане преди пътуване е възможно да се въведе друг номер, при грешка не може да се върнат парите, трява да се плати отново. Някои шофьори дори не знаят, че са останали без влиден стикер.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече