петък, август 14, 2020

Симеонов е категоричен: Ще затваряме заведения за 3 дни, ако „чупят“ шумомера

Депутатът и бивш вицепремиер Валери Симеонов заяви категорично, че са предприети всички мерки да не бъдат нарушавани забраните за висок шум по курортите.

„Никой политик не е обикалял да дърпа кабели. Работата на вицепремиера в мое лице в предните години бе да давам кураж на институциите да си вършат работата в „битката“ с високия шум. Правомощията ще са на полицията. Тя е тази, която ще установява след обаждане на 112, наличието на нарушения. Всичко е доста абсурдно като организация. РЗИ с измервателни уреди трябва да установи нарушенията, но тя работи до 17 ч.

Миналата година като затворихме заведение, бяха ангажирани доста институции. А сега вече след сигнал на 112 полицейският патрул идва и издава писмено разпореждане за прекратяване на озвучаване. Какво се случва, ако собственикът откаже да разпише? Тогава полицейският патрул затваря заведението за 3 дни. При повторно нарушение заведението се затваря за 14 дни. И накрая полицията може да изземва озвучителните средства. Тук става дума и за сватби в малцинствата. Ще го прилагаме закона и спрямо булката, и спрямо младоженеца, кума, брата и свата. Желанието ни е българският туризъм да стане малко по-доходен. Особеностите на българские курорти са най-вече за семеен туризъм. Те са проектирани и създадени така още от времето на социализма“, заяви Симеонов в ефира на „Нова телевизия“, където бе включен директно от Слънчев бряг.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече