неделя, юни 26, 2022

След спецакцията в Сливен: Шест лица са с повдигнати обвинения за пране на пари. Организаторът на групата също е задържан(ВИДЕО)

От мащабната спецакция в Сливен е разбит канал за контрабанда на различни стоки. В хода на спецакцията са намерени пари в чували, които са надхвърлили 1 милион лева. Това стана ясно на брифинг 

Окръжна прокуратура-Сливен привлече към наказателна отговорност шест лица, обвинени в контрабандно пренасяне на акцизни стоки и изпиране на пари. Те са установени и задържани при съвместна акция на Сектор „БОП“ – Сливен и ТД на ДАНС – Сливен, която е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в града. Подробности по случая предоставиха пред медиите днес прокурор Веселин Танталов – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Сливен, и главен инспектор Слав Добрев – началник сектор „БОП“ Сливен.

Прокурор Гангалов и главен инспектор Добрев съобщиха, че съвместната акция е проведена през последните два дни. Предмет на претърсване са били 12 адреса на територията на град Сливен и околността. Открити и иззети са парични суми в различни валути, златни накити и скъпоценности, общата стойността на които възлиза на над 1 000 000 лв. Основната дейност на задържаните лица е контрабанден износ на цигари от България за Англия, където те са били продавани па тройно по-висока цена. Преносителите на контрабандните стоки са регистрирани като социално слаби и са получавали помощи, които заедно с печалбата от цигари са пренасяли физически в България.

Прокурор Гангалов и главен инспектор Добрев добавиха, че дейността на обвиняемите лица е включвала и контрабанда на промишлени стоки от Турция в България.

Три от обвиняемите лица са задържани за срок до 72 часа и предстои по отношение на тях да бъде внесено искане за мярка за неотклонение ,задържане под стража“. Работата по случая продължава като не е изключено кръгът на обвиняемите лина да бъде увеличен.

Организаторът на групата също е задържан. Той е криминално проявен и притежава значително имущество – луксозни автомобили. При претърсвания на различни адреси са намерени парични средства на стойност над 600 000 лева. Установени са още злато и накити над седем килограма.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече