неделя, юни 7, 2020

Циркът продължава: Изгонената от Бойко пиарка му се подиграва във Фейсбук?

Севделина Арнаудова се забавлява в социалната мрежа след разигралата се сцена по време на брифинга на Министерски съвет

„Изгониха ме и отивам да се карантирам ето така!“, гласи постът във Фейсбук на пиарката Севделина Арнаудова след вчерашната разправия по време на брифинга в Министерски съвет. Ироничната реплика, споделена около 13 часа, е придружена от кратко забавно видео с млада дама, която си налива шампанско.   

Коментарите в мрежата след нейната реакция са особено духовити, а тълкуванията са в двете крайности. „Или Севделина се гъбарка с шефа си Бойко, или просто иска да демонстрира, че всъщност заканите му не са сериозни и е непоклатима на поста си“, обсъждат продължаващия цирк потребителите.

Под поста й изпъква подкрепата на повечето представители на гилдията, които са настроени доста приятелски към нея. Хапливата журналистка Илиана Беновска пък се намесва с успокоителни думи: „Нищо не е станало. Работно „късо“ съединение“, а участник в дискусията й отвръща, че това е причината да сме на 111-то място по свобода на словото, „понеже нищо не е станало“.

Друг обобщава: „Този репортер бе единственият адекватен сред мисирките наоколо. Дай боже и други като него да се появят на следващите пресконференции“.

Припомняме, че скандалът се разигра след въпрос на репортер на телевизия „7/8“ на Слави Трифонов. Той поиска да разбере защо за депутатите са осигурени тестове за коронавирус, а за медиците от Спешна помощ това не се е случило. В същото време част от колегите му и самата говорителка на премиера Севделина Арнаудова се опитаха да прекъснат журналиста, за да не му позволят да отправи неудобните си питания.

Министър-председателят обаче се разгневи и ги спря, след което публично заплаши, че ще изгони пиарката си. Бойко бил готов да даде отговорите и не искал да слуша после, че бяга от подобни ситуации.           

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече