неделя, януари 24, 2021

Версии за катастрофата на самолета с бизнесмена Ивайло Пенчев

Две са основните версии, които разследват властите за катастрофата, при която пострада бизнесмена Ивайло Пенчев. „На прима виста причините за катастрофата на самолета на Ивайло Пенчев са две. Едната е евентуален отказ на силовата обстановка или намаляването на теглителната сила на двигателя, при което самолетът се е движил с малки обороти при политането към площадката.

Втората е етапът за изпълнение на закона за кацане от пилота“, обясни Нова тв Христо Христов – председател на управителния съвет на Националния борд за разследване в транспорта, който разследва инцидента. Тези две причини обаче могат да бъдат съчетани и с трета: вятърът, който към момента на кацането е бил 2-3 възела. Към силният вятър насочи и коментарът си експерт от в неделя -разяснения около инцидента с Ивайло Пенчев. Отивайки на место, разследващият екип е открил самолета на пистата:“Най-вероятно при спускане на колесниците, когато се намалява челното съпротивление, при което двигателят е с намалени обороти и при завоя от натоварването се е получил скоростен срив и самолетът се е разбил на пистата“, обясни Христов и подчерта, че този вид самолети нямат черна кутия, а няколко компютър, които записват налягането.

Те ще бъдат използвани за разрешаването на случая. Ще бъдат разпитани и четирима свидетели. Ако се окаже, че при полета Ивайло Пенчев не е спазил мекрите за безопасност, то лицензът му ще бъде отнет.

Припомняме, че бизнесменът пострада в събота по обед, когато самолетът му падна край летище Лесново. Веднага след инцидента той беше транспортиран с линейка от летището в Лесново до „Пирогов“. Днес му предстои операция на гръбнака за фиксирането на счупен прешлен в лечебното заведение. Вчера в рамките на няколко часа необходимата кръв за операцията му е била събрана. Пенчев помоли за помощ в социалните мрежи и след това благодари на дарителите си. Оказва се, че той е с рядка кръвна група А отрицателна.

В профила си във Facebook той написа: „Благодаря ви мили хора дето давате кръв:) Много ви благодаря!

Разни приятели ми писаха, че не им искат кръвта щото самите те са болни. На вас благодаря още повече задето въпреки болестта си искате да ми помогнете. Много се трогнах тези дни!

И много се трогнах от милото отношение на всички хора в Пирогов и от бърза помощ!

Хората дето внимателно ме вадиха от самолета,

Доктора, дето ми ши лицето с тънка игла и фин оверлог, сестрите дето ме миха внимателно и ме дупчиха с малки дупки усмихнати, лекарите-фотографи, които ми барнаха готин профил и анфас и сякакви 3дета на скенерите,

Другите добри доктори, дето ми слагаха хубави инжекции против болката и идваха цяла нощ да видят как съм, санитарите, които изнасяха тоновете урина дето бълвам заради системите, невролозите, дето ме гъделичкаха по корема и краката и викаха -добре си и сигурно изпускам някой.. Но всички хора тук в Пирогов са много мили и грижовни“.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече